Werkwijze

Onderliggende beschrijving geeft een samenvatting hoe ik normaal werk. Afhankelijk van uw wensen kunnen deze worden aangepast.

  • In de eerste gesprek peil ik naar uw wensen, verwachtingen, budget en timing.
  • Op basis daarvan maak ik één of meerdere creatieve voorstellen. Na één of meerdere bespreking(en) wordt het voorontwerp verder gedetailleerd en omgezet naar de juiste schaal voor een definitief ontwerp, aangevuld met administratieve papieren tot een bouwaanvraagdossier. Hierbij wordt ook het ontwerp geraamd qua kostprijs aan de hand van de oppervlakte en het volume en gedetailleerd naar de respectievelijke onderdelen als ruwbouw, daktimmerwerk, buitenschrijnwerk,… enz
  • Vanaf het eerste gesprek wordt geraamd welke de ereloonkosten zijn van de respectievelijke partijen (architect, energiecoö en veiligheidscoö). Bij het bouwaanvraagdossier worden erelonen definitief bepaald alsook wanneer deze worden betaald (in schijven, meestal voorschot – bouwaanvraagdossier – verschillende schijven uitvoering en saldo)
  • Tevens coördineer ik het ontwerp en de uitvoering met de eventueel gespecialiseerde studies (bijvoorbeeld voor stabiliteit, energie en veiligheid).
  • Na de goedkeuring door de gemeente/stad wordt het uitvoeringsdossier opgemaakt. Dit kan, naar keuze van de bouwheer, bestaan uit een beknopte of gedetailleerde beschrijving/meetstaat opgemaakt als geheel of per uitvoeringsonderdeel, dit als basis voor een prijsvergelijk bij verschillende aannemers. Samen met u analyseer ik hun prijsoffertes. U beslist wie de werken uitvoert en tijdens de uitvoering controleer ik of het werk wordt uitgevoerd volgens de plannen en de richtlijnen. Ik controleer de facturen van de aannemer voor u die betaalt. 
  • Mochten er problemen zijn met of na de uitvoeringen is het mijn taak deze op te lossen.